Boeken

 

Je hebt een briljant idee voor een boek, maar...

- je wilt graag dat iemand een kritische blik op jouw teksten werpt.

- je hebt geen tijd om het boek zelf te schrijven.

Ik kan beide voor jou doen als ghostwriter of als eindredacteur.

 

 

 

Ghostwriter

 

Misschien heb je al tijden een geweldig boek in je hoofd. De enige reden waarom het nog niet is verschenen, is dat je er niet aan toe komt dit boek te schrijven. Ik neem je dit werk uit handen. Hoe?

1 We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken wie je bent, wat je doet en wat jouw idee voor het boek is. Uiteraard stel ik mezelf ook voor en vertel ik wat ik voor je zou kunnen doen.

2 Is er een klik? Dan zet ik op papier wat we hebben besproken en maak ik een offerte.

3 Ben je akkoord, dan volgt een periode waarin we geregeld met elkaar afspreken. Tijdens deze afspraken vertel jij me het verhaal van jouw boek en stel ik de vragen die deze informatie bij mij oproept.

4 Aan de hand van de informatie schrijf ik jouw verhaal.

5 Zodra een hoofdstuk is geschreven, krijg je het via de mail toegestuurd, zodat je me feedback op de inhoud kunt geven. Ik schaaf jouw verhaal bij tot je je volledig herkent in de tekst.

6 Als het boek is voltooid, ontvang je een document met daarin het complete boek. Klaar om naar de uitgever te sturen of zelf uit te geven.

Optioneel: indien gewenst, schrijf ik een pitch voor het boek dat je naar verschillende uitgevers kunt sturen.

 

Eindredacteur

Wil je straks de beste versie van jouw boek aan de uitgever presenteren of zelf publiceren? Dan is het een goed idee om een eindredacteur in te schakelen. Zet je mij aan het werk, dan kun je rekenen op een kritische blik. Ik kijk niet alleen naar eventuele spelfouten. Ik lees met je mee en geef aan waar de sterke en de zwakke punten in de tekst zitten. Ik vertel je waar de tekst nog vragen oproept. Kijk of de volgorde van de tekst logisch is en of het verhaal nog aantrekkelijker kan worden als je daar iets in aanpast. Ik schuif, schrap en herschrijf woorden, zodat jouw woorden zo krachtig mogelijk overkomen. Jouw woorden, want het blijft jouw boodschap en jouw verhaal.

© Tekstbureau Mo 2019               Telefoon

                                                      06-41 73 95 69
 

  • Facebook Black Round
  • LinkedIn Black Round